Labradoodles stor/mellem og lille

Her er jeg

Her har du billeder af vores nyklippede Billie - hun er blevet så fin. Og
har fødselsdag i dag. 

Hundesalonen roste hende meget og sagde det var den nemmeste hun de nogen
sinde havde haft - hun havde bare overgivet sig og nydt det ligesom når vi
er til frisør. Og de synes det var en skæg udfordring med en ny hundepels,
så de havde forberedt sig grundigt og vi kiggede billeder igennem og aftalte
frisuren. Og hun fælder ikke mere - det er skønt. 

De var to om hende i 3,5 time ! de børstede uafbrudt i de to første timer,
så vask, tørring og klip. Meget dygtig pige.

Vi skal starte til ny hundetræning næste uge med sjove tricks.

Mange hilsner Ane og Co

Labradoodlens pels kan både være meget nem at holde eller mere tidskrævende, alt afhængende hvilken pelstype din labradoodle har.Og selvfølgelig hvor tit du børster den.

Hvordan du skal passe pelsen har at gøre med om det er en F1, fleece eller uldpels.

Grunden til den forskellige pelsplejer er er pga. af den forskellige tekstur.

MASKINEN SOM ER STÆRK NOK ER:

Aesculap Favorita 2 

Ring og du får et godt tilbud på maskinen der duer til labradoodler hvis du siger du er henvist fra mig "Sanne med labradoodlerne" 

Fleece pels:

Hvis din labradoodles har fleece pels.

 Børst din hvalp mindst en gang om ugen , indtil den smider sin hvalpepels, og de får den mere bløde bølgede voksenpels.Denne pelstype behøver ikke den megen pelspleje. Skiften til voksenpels sker ved en alder af 8 til 14 mdr. Så behøver du en kam og en børste til at holde pelsen med.Mens fleecepelsen er under udvikling kan du godt klippe den lidt for at ungå filtring.Hvis du ikke er sikker på hvordan du skal trimme den - kan du gå til en hundeklipper.Men husk der er ingen regler om hvor lange, eller kort pelsen skal være , det er noget du bestemmer.

Wool pels:

 Pelsplejen for wool pels, er lidt anderledes end fleecepelsen.Uld texturen filtre lettere og skal bøtstes mindst et par gange om ugen, med en naturhårs børste.Børstning er også med til at mindske den smider hårene.Det er også interessant at lægge mærke til at mange uld pelse labradoodle ejere ofte lader deres labradoodle klippe meget kort for at undgå sammenfiltring.

Rigtig børste teknik -Lige meget hvilken type af pels din labradoodle har,må du være sikker på, at du effektiv arbejder børsten gennem hele pels.Mange mennesker gør den fejl, at de kun børster på toppen af pelsen, uden at komme helt i bund ned til huden.For at være sikker på du kommer igennem alle lagene af hår, bevæg hårene fremaf indtil du kan se huden.Tag så børsten og børst en lille smule af hårene igennem og børst den så tilbage på plads.

Når du børster  din labradoodle vær sikker på, at  det gøres  grundigt og sjusk dig ikke igennem det.Det skal være en hyggetid og konfontabel tid for dig og din hund. Når du holder pelsen korrekt på din hund kommer du ikke ud for de grimme sammenfiltringer. 

Hvis skaden er sket, kan du tage en lille skarp saks og "trykke" den gennem "knuden af hår " mens du holde mod med den ene hånd trækker du saksen ( den skærer ) gennem og ud mod dig selv. På denne måde kan du skærer nogle riller og åbninger i den sammenfiltrede knude. Arbejd med børsten ind mellem saksen skæring - og husk at holde igen så du ikke trækker i knuden og på denne måde påfører smerte på din hund.

Lauritz før klipning :-)

Bounty før klipning

Bailey hvalpepels

Bailey lige klippet for første gang :-)

Nyeste kommentarer