Labradoodle er en Labradoodle

Overskrift 1


Efter at være blevet anderkendt labradoodleavler i Tyskland.- og labradoodlerne er begyndt at blive stambogsført, dog kun hvis de lever op til de krav der stilles- Bliver en labradoodle kaldt og hedder Labradoodle og der er ikke alle de forskellige bogstaver og numre på - Racen er  og forbliver en labradoodle.


Forskellen mellem en F1, F2 og F1B
De labradoodler som hedder F1, er hvalpe efter første krydsning mellem pudel og labrador retriver. Disse hvalpe bliver enormt store  ( gerne over 60 cm ) - og de fælder.Så går du efter en hund der er allergi venlig og med minimum af fældning eller slet ikke, SKAL du købe en labradoodle der er F2b eller over.Det bedste er at du ved  hvilke gener der ligger tilbage i begge forældre, dvs. de er stambogsførte - Så ved du, at der ikke er andre hunde blandet ind i din hvalp. Desværre er der mange hvalpe på markedet, der bliver kaldt Labradoodle og som slet ikke er det - så kig dig godt for, når du skal vælge din hvalp - husk også at få bevis på de relevante sundheds undersøgelser og at se stambøgerne- så bliver du ikke overrasket med en hvalp, som slet ikke har de gode egenskaber, som du søgte i lige netop labradoodlen.
Jeg påpege at jeg laver ikke F1 hvalpe- jeg er kommer meget længere i mit avls arbejde og går efter hunde der ikke fælder og er allergivenlige .


F2 Labradoodle  F2 er en krydsning mellem F1 og en F1  (anden generations kryds) - Nogle mennesker kalde dem "multigene". De er stadig 50% Labrador og 50% Pudel, men generne er mere blandet  og vi har mange flere typer af farvevarianter i kuldet . Der er en tendens kun til at avle dem for at få en specifik farve eller fleece pels.

I et  F2 kuld kan du se mange forskellige variateter af pelsfra meget krøllet puddel agtigtil fleecetil mmeget kort hår pels. Fleece pelsede hvalpe har kvaliteten af en F1b's pels som er beskrevet nedenunder  og de hår pelsede har samme kvalitet som som F1 ovenfor . Disse hunde er meget venlige og specilet kærlige . 


F1b Labradoodlerne er 75% Puddel and 25% Labrador. ( F1 labradoodle parret med en puddel, som ikke er i slægt med den ) . Disse laver nogle " wow factor" hvalpe med en fantastisk pels.

I et kuld F1b vil du både have fleece og uld. De hvalpe med fleece pels kan være bedre for mennesker med allergi eller for dem der vil have en hund dernæsten ikke fælder. Læg venligst mærke til at ingen hund kan garanteres for at være allergivenlig over for alle.Allergigenet kan sidde i hundens savl, som i pels og skæl -og nogle mennesker reagerer også på ren puddel.

Derimod er  fleecepelsen en seriøs pels, og skal plejes med jævnlig udredning, og en gang om ugen fjerne dødt hår inde i ørene. De skal klippes og du skal overveje nøje når du beslutter dig at købe en sådan en hvalp. Fordelen er at de er meget lidt fældende og meget renlige indedørs. Ulempen er at du må give den pleje som den behøver.

Du skal også betale mere for sådan en pelstype da der er meget stor efterspørgsel efter dem..F1b : pelsen er som sædvanlig lang og meget efterspurgte-  Som regel mindre en F1 men ligesom menneske hår afstødes nogle. Igen  har de er meget mindre allergener end en labrador, men det betyder ikke, at at allergirkere kan tåle dem. 

F1b Labradoodlerer meget menneske  centreret, extrem kærlige og legesyge  . De er højt intilligente og lette at træne. De er ideelle for særligt sensitive typer af børn og er nogle fantastiske venner.Også  extrem gode for voksne eller børn med forskellige former for handicap .


Labradoodler specielt F1b Labradoodler er mindre allergi fremkaldende for mange mennesker, men ingen kan med garanti sige at du eller dit barn vil reagerer over for dem , hvis du er allergisk over for hunde. Alle med svær allergi eller astma, skal spørge sin læge og få en allergitestfør du anskaffer sig en hvalp. Det er traumatisk for alle i familien og hvalpen at den skal fjernes pga allergi udbrud. Vær så venlig at tænke dig godt om. 

Sådan startede det hele i 1989

https://www.abc.net.au/news/science/2019-09-23/labradoodle-guide-dogs-designer-regret/10717186?fbclid=IwAR1yrCPI8896-j3Dxjkf24e2zMQF8JdBSE6lKVly7AXScI7Mwslz5cPj3XY


Sultan var den første labradoodle. Han blev sendt til Hawaii som førehund for en blind dame, hvis mand var allergisk over for hunde
Der var 3 labradoodle hvalpe i det første kuld der blev født i Australien - og Sultan blev udvalgt som den mest allergivenlige af dem.

| Svar

Nyeste kommentarer